divendres, 26 de setembre del 2014

Teixint xarxes violeta



El passat 20 de setembre vam tenir la sort de compartir una tarda amb June Fernández, directora de la revista feminista on-line Pikara Magazine. Durant més de dues hores la June ens apropà a aquest projecte, que nasqué el 2010, resultat de les inquietuds d’unes periodistes cansades de la precarietat i la infravaloració de la professió en els mitjans generalistes.
Pikara és una revista que tracta de temes d’actualitat des d’una visió de gènere, però també amb un toc de frescor i humor, abolint la imatge que les feministes som unes amargades. Ens presentà el segon número editat en paper, amb molts més continguts i nova maquetació. I repassà alguns dels articles que s’hi presenten com ara les relacions sexo-afectives entre persones amb diversitat funcional, les agressions sexuals “normalitzades”, les heroïnes de cinema que usen la violència com a venjança enfront d’agressions masclistes, o les noves cantants feministes de la música llatina, entre altres. Finalment, amb un toc d’humor, però no menys reivindicativa, ens mostrà la cançó “Oda a Gallardón”, del videoblog “El Conejo de Alicia”. 

La June presentant-nos el projecte de Pikara Magazine.
  

Posteriorment s’obrí un debat dinàmic moderat per la ponent on es tocaren temes molt diversos: el sentiment dels homes respecte la posició com a “agressors” en què els situa el patriarcat, o la demanda que s’escrigui de problemes quotidians de les dones més grans. S’acabà amb una kafeta feminista i un molt bon gust de boca per haver, entre totes, teixit un cop més xarxes violeta.
  

Moment del debat on hi participaren activament gran part de les assistents.
  






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada